Vleermuisonderzoek Zeeland

Vleermuisonderzoek Zeeland

Vleermuisonderzoek Zeeland Vleermuizen zijn streng beschermd. Dit staat vastgesteld in de Wet natuurbescherming. Vermoedt u dus dat er vleermuizen te vinden zijn op de plek waar u bijvoorbeeld iets wil bouwen of slopen? Dan kan dit niet zomaar. Als u plannen heeft voor een grote renovatie of sloop en er zijn vleermuizen aanwezig, moet u een ontheffing aanvragen om door te kunnen gaan met uw werkzaamheden. Voordat u zo’n ontheffing kunt krijgen, moet er vleermuisonderzoek worden uitgevoerd door een vleermuisexpert. Voor uitgebreid vleermuisonderzoek in Zeeland inclusief onderzoeks- en adviesrapport staan de ecologen van Veldbiologische Werken voor u klaar.

Hoe gaat vleermuisonderzoek in zijn werk

Voordat we een écht vleermuisonderzoek uitvoeren, vinden we het belangrijk om eerst een vooronderzoek uit te voeren. Hiermee controleren we of er wel écht vleermuizen aanwezig zijn op de betreffende locatie. Blijken er inderdaad vleermuizen aanwezig te zijn? Dan gaan wij van start met het vleermuisonderzoek. Hierbij houden wij ons aan de voorschriften uit het Vleermuisprotocol 2021. Als eerst is het belangrijk om te weten om welke vleermuissoort het gaat. Afhankelijk hiervan kunnen we onderzoeken waarvoor de vleermuizen uw locatie gebruiken en welk deel van uw locatie ze daarvoor gebruiken. Deze resultaten worden gebundeld in een onderzoekrapport, waarin we ook ons uiteindelijke advies uitzetten. Met andere woorden, of u een ontheffing moet aanvragen en, zo ja, welke maatregelen u verder moet treffen.

Laat uw vleermuisonderzoek in Zeeland uitvoeren door de ecologen van Veldbiologische Werken

Wilt u een vleermuisonderzoek in Zeeland laten uitvoeren door Veldbiologische Werken? Dat kan! Onze vleermuisexperts helpen u graag verder. Voor meer informatie of vragen kunt u contact met ons opnemen. Dit kunt u doen door te bellen naar 06 83 95 66 06, te mailen naar info@veldbiologischewerken.eu of door het contactformulier op onze website in te vullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Laatste nieuws

Muizenonderzoek

Marteronderzoek

GLK parkeerplaats

Het Heidedraaigatje – tapinoma subboreale

Contactformulier

  Uw naam (verplicht)

  Uw adres

  Uw postcode

  Uw woonplaats

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier onze privacy voorwaarden (*)