Amfibieën onderzoek Utrecht

Amfibieën onderzoek Utrecht

Amfibieën onderzoek Utrecht Volgens de Wet natuurbescherming (Wnb) zijn de amfibieën die te vinden zijn in Nederland allemaal bedreigd of kwetsbaar. Dat houdt in dat er geen schade mag worden aangebracht aan het leefgebied van de amfibieën, hun eieren en uiteraard de amfibieën zelf. Bouwplannen en sloopplannen kunnen echter wel roet in het eten gooien voor de amfibieënpopulatie. Daarom is het belangrijk dat u voor de aanvang van uw werkzaamheden een Quickscan van de aanwezige flora en fauna laat maken. Aan de hand van deze Quickscan kunnen we bepalen of aanvullend amfibieën onderzoek in Utrecht nodig zal zijn. De ecologen van Veldbiologische Werken gaan graag voor u aan de slag met het uitvoeren van de eerste Quickscan en eventueel het daaropvolgende amfibieën onderzoek.

Quickscan en eventueel navolgend amfibieën onderzoek: het verloop

Amfibieën hebben een voorkeur voor het water, maar zijn ook op het land te vinden. Omdat ze hun eieren vaak in het water leggen, hebben ze echter wel water in de buurt nodig. Het kan zijn dat dit water vlakbij uw bouw- of sloopproject ligt. In dat geval is het extra belangrijk om voor aanvang van uw project een Quickscan uit te laten voeren. Hierin onderzoeken we welke planten- en dierensoorten er zoal rondom uw planlocatie aanwezig zijn. Zijn er amfibieën aanwezig? Dan starten we met een navolgend amfibieën onderzoek in Utrecht om te bekijken in hoeverre uw plannen schade toebrengen aan de amfibieën. We bekijken wat de alternatieven zijn en stellen een rapportage op met daarin passend advies op maat. Is het advies dat u een ontheffing aan moet vragen? Ook daar kunnen we u bij helpen.

Laat het amfibieën onderzoek in Utrecht over aan Veldbiologische Werken

Wilt u een amfibieën onderzoek in Utrecht laten uitvoeren door Veldbiologische Werken? Dat kan! Onze amfibieënexperts helpen u graag verder. Voor meer informatie of vragen kunt u contact met ons opnemen. Dit kunt u doen door te bellen naar 06 83 95 66 06, te mailen naar info@veldbiologischewerken.eu of door het contactformulier op onze website in te vullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Laatste nieuws

Muizenonderzoek

Marteronderzoek

GLK parkeerplaats

Het Heidedraaigatje – tapinoma subboreale

Contactformulier

  Uw naam (verplicht)

  Uw adres

  Uw postcode

  Uw woonplaats

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier onze privacy voorwaarden (*)